Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Spotlight on my corrupt mind

Spotlight on my corrupt mind

Mikor lesz már végre egy jó szex rovat Magyarországon?

Szex és Budapest

2022. május 27. - Girl with that Evil smile

A szemérmességet őrző újságok sokasága nem csak, hogy nem ír releváns információkat a szexről, de még inkább erősítik a sztereotípiákat és a szégyenérzetet. Eufemizálják a szexet, mint ahogy az egy klasszikus poszt-kommunista ország társadalmában KELL lennie. Hol vannak ezzel kapcsolatban a KSH felmérések? Mikor jutunk el végre odáig, hogy ráeszméljenek a főszerkesztők, hogy azért nincs kereslet "valós" szexuális párbeszédre, mert a sajtó úgy szocializálja a magyarokat, hogy a szex az bűn? 

kepernyokep_2022-05-27_103535.pngkép: forrás

 

Szexuális forradalom

Kereslet lenne, ha mernének az emberek ezzel foglalkozni. A szex a hanyatló nyugat egyik igen erős drogja. A kartellben pedig nincs helye "ópiumnak". Vagyis a vallás - egyemmeg a papok zuzáját - és az azzal járó szégyen olyannyira beépült az emberek tudatába, mint egy mátrix program.

Neo drága, hol vagy? Mikor szabadítasz fel minket is? Mikor lesz végre egy Carrie Bradshaw-nk magyar kivitelben, aki fesztelenül beszél és piedesztára emeli a szexet? 

Pedig elképzeltem már, hogy a Népszavát csak azért veszik az emberek, hogy elolvashassák a Szex és New York magyar változatát. A metrón, a suliban, a munkában erről beszéljenek az emberek és képzeljük csak el, hogy szépen lassan a bűntudat, az ítélkezés lehullik az emberekről. Képzeljük el, hogy a tudatunk tágul és hétről hétre minden egyes karakterrel, ami az újság hasábjairól az agyunk legmélyebb rétegeibe mászik, megismerünk olyan dolgokat, amikről álmodni NEM mertünk, de most már ki is akarjuk próbálni! A szexuális forradalom kapujában, az emberek elkezdenék szeretni egymást, megbecsülnék azt az egy éjszakás kalandot is, rájöhetnének, hogy a testnek éppúgy alapvető szükséglete a szex, mint az étel és emiatt változatosan kezdenek el "étkezni". 

Megmerjük ezt lépni valaha, ha még olvasni sem merünk a szexről? 
Ugyan, hiszen el sem jutnak idáig a legtöbben. Olyan programokat kaptak, ami szerint még csak fel sem merül bennük, hogy van ilyen lehetőségük. Vagyis lenne, ha lenne.  

Mit szolnál, ha azt mondanám, hogy azért nem tanítják meg az iskolában a jogaidat, hogy könnyebb legyen elvenni azokat?

 

Szex vs. szociológia

-Tegye fel a kezét, aki kapott szexuális felvilágosítást az iskolában?
Jó ez megvolt.
-Most tegye fel az a kezét, aki tudja, hogyan működik a petefészek és tudja, milyen szövődményei lehetnek annak, ha csak egyszer is nem jön meg?
Na ugye?
-És a pasik. Ki az, aki hallott arról, hogy van férfi fogamzásgátló?
Na persze...

Persze és megint csak persze, hogy úgy szocializáljuk a társadalmat, hogy a nőnek kell a fogamzásgátlót bevenni, de azért jó, ha "a gumit is lenyeli". Micsoda ingerlő zeneszöveg... Mert ugyebár, ha nincs kultúrája a szexről való illedelmes diskurzusnak, akkor hol máshol elégülhetne ki az emberi elme, mint a neten a pornó által?
Na ott megint csak sok szuper dolgot megtanul az agyunk. Például a bizarr, a BDSM hajlam és a ..., inkább le sem írom. 

Én megkezdem a diskurzust. Haladjunk, éljünk és merjünk kibontakozni!

Nem vagyok csodatevő, hiszen minden ember maga felel a saját apoteózisáért. 

Hogy mit értek ez alatt?
Megtudod a következő cikkemből.  (De csak, ha van merszed velem jönni Gomorrába!)

 

 

XO the Girl

 

 

U.i.: Nemre, korra, szexuális identitásra, politikai meggyőződésre nincs tekintettel a rovat! Mindenkié, s így talán nem is szól senkihez, de akihez mégis, annak jó étvágyat kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://spotlightmymind.blog.hu/api/trackback/id/tr2617837115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Almandin 2022.05.28. 13:12:36

Nekem nem úgy tűnik, hogy nem beszélnek a szexről. Az internetes hírportálokon szinte minden nap van valami szexuális téma, nem a huszadik század első felében élünk. Tele az internet szexuális felvilágosító anyagokkal is. Én 45 éves vagyok, de volt kamaszkoromban iskolai felvilágosítás (többször is, általánosban és középiskolában is), de a szüleim is megtették. Biztos vannak prűd családok, ahol nem beszéltek/beszélnek róla, de ma már ez a hozzáállás a társadalom kis részére jellemző csak.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.05.28. 13:54:32

"hogyan működik a petefészek és tudja, milyen szövődményei lehetnek annak, ha csak egyszer is nem jön meg?"

Mi nem jön meg? A petefészek? Vagy a férj a munkából? Esetleg az M betűs szó maradt ki innen? Csak nem valami eufémizmussal van dolgunk, elhallgatással, öncenzúrával? Mégis létezne valami korlát, amit az ízlés tesz azzá? Egyébként szerintem a menstruáció, vérzés nem olyan szó, amit ne lehetne kimondani, főleg egy olyan posztban, amely azért kardoskodik, hogy ne eufemizáljuk a szexet. Kicsit komikus.

Az Indexen szinte minden nap látok cikket szexről, tippekkel, tanácsokkal. Aki ennél többet akar a szexről beszélni, az már másról sem akar beszélni. Amivel, lássuk be, kissé túllőnénk a célon.

Rendszeresen látom, hogy azzal riogatják az olvasót, hogy a fiatalok ijesztően tájékozatlanok. Én már elég öreg vagyok, ezért is lehet, hogy nem értem ezt a panaszt. Valószínűleg összeadódik bennem az életem során látott rengeteg felvilágosító írás, könyv emléke, én úgy látom, mintha folyamatosan ott lenne az életben a szexuális felvilágosítás. Igazából nehéz elképzelnem, hogy ma, amikor ellenőrzés nélkül bárki odakattinthat felvilágosító vagy akár csak csámcsogó cikkekre, posztokra, tweetekre, hogyan maradhat valaki aggasztóan elmaradott. Nem tudom, hogy az iskolákban él-e olyan gyakorlat, hogy amit órán a prűd szabályok miatt nem lehet elmondani, ahhoz adnak egy-két linket a gyerekeknek. Prűd a szabályozás, de ez szerintem a kisebbik rossz. A homárlobbi agresszivitása például nagyobb rossz. Ha az állam nem készít össze a fiataloknak és nem fiataloknak felvilágosító, valóban minden fontosról, a szeretkezésről is szóló anyagokat, akkor a civil szervezetek valamelyike hasznossá tehetné magát, és készíttethetne ilyen videókat, aztán elég lenne csak elpottyantani a hírét bárhol.

Szokás a Kádár-rendszert és általában a múltat prüdériával vádolni, valami van is benne, de azért nem baj, ha felidézzük az emlékét a Magyar Ifjúság rendszeres "nőcis fotójának" vagy a szexuális felvilágosító rovatnak, Lux Elvira vagy Veres Pál gondozásában. Gimis koromban én is olvastam. Ahogy olvastam felvilágosító könyveket is, amelyektől nem voltunk eltiltva, megvehettük a boltban. Óvszert is lehetett vásárolni, megbízva vele a legbátrabb cimborát. Ott volt a 80-as években az Erato magazin, erotikus képekkel, írásokkal, valamint egy elég konkrét felvilágosító rovattal. Emlékezetes volt egy váratlanul egyszerű tanács, amely jellemezheti a prüdériától mentes gondolkodást: "Hogyan kell franciázni? – Vedd a szádba a péniszt, és szopd." És tényleg.

Nem igaz, hogy nálunk nem lehet szexről beszélni. Az eufémizmus is csak a direkt kimondást kerüli, mint amikor a sz*r is így van leírva, egy picit kerülve a közvetlen trágárság érzetét. Ez még nem baj. Eufémizmussal is mindent meg lehet beszélni, azon nem múlik semmi. Körülvesz bennünket a szex, az influenszerek ruhája "semmit nem bíz a képzeletre", "falatnyi bikiniben" szelfiznek (valójában mostanában kimondottan terjedelmes bikinik vannak divatban), "ellopja a show-t", mert nem vett melltartót a ruhája alá (az én fiatalságomban a lányok nem sokszor hordtak melltartót), "felrobbantja az internetet" a dekoltázsával, "majdnem kiesik a melle a ruhájából", szóval a szex nyomul, csak a felvilágosító szándék helyett puszta ingerlés folyik. Aki felvilágosítani akar, és ért is hozzá, az megtalálhatja a fórumot, senki nem tiltja, Jó, a nálunk prűdebb amerikai szabályok (bizony ám) a videómegosztók egy részét kiveszik a terjesztési felületek közül, de pusztuljak el, ha nem lehetne kapásból öt szabad forrást találni felvilágosító szexfilmek terjesztésére. Csak nem dumálni kell róla, hanem meg kell csinálni.

Andy73 2022.05.28. 13:56:02

@Almandin: Így van, kb. fél évszázados fáziskésésben van a szerző, akkor volt a szexuális forradalom. Magyarországra is elég hamar elért, még bőven a rendszerváltás előtt, de az aztán végképp minden korlátot ledöntött, akkor mindent elárasztott nemcsak a szex, hanem a pornő is.
A szexuális nevelés helyett - vagy mellett - ezért ma már sokkal fontosabb a családi életre való nevelés. Egyéjszakás kapcsolatra sokan képesek, de tartós párkapcsolatra már sokkal kevesebben, normális családi életre pedig méginkább.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2022.05.28. 17:08:39

Nem vagyok oda ezért az írásért és a szemléltető képért sem. Sőt még igazából vitázni sincs kedvem ... mert nem is tudom ... na olyan mű ez az egész ... semmi köze a valósághoz ... mintha valami robot írta volna, amely soha sem járt Magyarországon, csak beprogramozták valamire ... valakik.

bordon 2022.05.29. 11:22:15

Némely szocialista országban azért elég nyíltan beszéltek a szexről, csak éppen biológiai, fiatalokat felvilagosító oldalról közelítve, nem pedig üzleties, fogyasztói kultúrába beillesztett, megfejhető témát faragva belőle. Nyilván Magyarország nem az NDK volt, ahol sokkal szabadosabb volt az alapkultúra, amire ráépült a szocializmus.

Amerikában talán a legprűdebb a társadalom a fejlett országok közül. Carrie Bradshaw azért nagy szám ott is, mert a valóságban úgy nem nagyon viselkedik senki. Ő a szétbotoxolt lóarcával egy vad karikatúra, a New Yorki, magát megvalósítani akaró, mindenki által levarrt, ezt trendinek gondoló vénlány archetípusa. Hogy is mondta egy ismert komikus? New York is the elephant's graveyard for ovaries. A nők odaköltözve elhiszik, hogy ők majd ott karriert csinálnak, elhelyezkednek valami irodában, meetingekre járnak, prezentációkat gyártanak a főnöknek Powerpoint-ban, aztán azt hiszik ez a karrier. Mivel az árak olyan magasak, egy lyukban élnek horror lakbérért, esetenként valami Puerto Rico-i menőcsávó felszedi őket egy bárban és levarrja őket. Aztán hirtelen 40 évesek lesznek és se gyerek, se házasság nincs a láthatáron. Még 5 év eltelik és akkor már esténként álomba sírják magukat, amikor arra gondolnak, hogy lecsúsztak a családapításról. Dugni még kellenek bárkinek, de ennyikeh.

A " szexről való illedelmes diskurzus" kb. 3 perc után érdektelen annak, aki valóban csinálni akarja a szexet, nem szövegelni róla. Akik szövegelnek róla, azok vagy fizetést kapnak ezért vagy pedig aszexuálisak és csak a szájtépéssel tudnak középpontba kerülni, a tettek mezejére nem lépnek.

"A szexuális forradalom kapujában, az emberek elkezdenék szeretni egymást, megbecsülnék azt az egy éjszakás kalandot is" - a szexuális forradalom pont arról szólt, hogy a szexet szeressük, a saját testünket, a másik embert meg becsüljük meg, mint embert, de közben nyugodtan használjuk az igényeink kielégítésére, nem kell komoly kapcsolatot fenntartani vagy hosszútávra tervezni. Nekem ez bejön, csak a nők akkor ne sírjanak, hogy csak ürítésre használják őket a férfiak. Persze ezt így nem mondják a szemükbe, hanem előadják a felszabadult, felvilagosult liberálist, sőt feministát, aki nem ítélkezik, támogatja a szexuális kibontakozást, pláne ha ezáltal ő könnyebben kap szexet.

"hol máshol elégülhetne ki az emberi elme, mint a neten a pornó által?
Na ott megint csak sok szuper dolgot megtanul az agyunk. Például a bizarr, a BDSM hajlam és a ..., inkább le sem írom." - tehát a posztoló szabadon akar a szexről beszélni, de a pornó az fúj, undi, mert olyan dolgokat láthatunk ott, mint a bőnyálas szopás, prosztatamasszázs, hármasszex meg az elfenekelés. Ezek akkor kívül esnek a szabad beszéd körén? Ezekről a posztoló szerint nem illik beszélni?
Tehát a hagyományos sajtó túl konzervatív, mert nem a szexről ír, hanem az inflációról, háborúkról, politikáról, a pornó meg nem jó, mert még a végén túl széles spektrumát ismerjük meg a szexnek, esetleg igénye is támad ilyesmire.

@Almandin: Eleve az emberek jellemzően felvilagosítják magukat, kezdődik a kortársakkal, aztán a szülő próbálja helyrerakni a félreértéseket, a hülye haverok által bedobott tuti tippeket, aztán van az iskolai felvilágosítás, meg az internet, igen a pornó is, abból is tanulhat az ember. A tajékozatlanok véleményével ellentétben a pornók jó része nem durvább, elszálltabb mint egy szerelmesek közti vadabb szeretkezés. Az interneten számtalan felület van, ahol lehet kérdezni. Válaszolnak szakértők vagy laikusok, gyakorikérdésekponthu szintű pöcegödrök néha értelmesebb, valósághoz közelebb álló válaszokat adnak, mint a nagy szakértők. Egy időben divat volt, hogy minden pszichológus szexológusnak hazudta magát. Mert ez a trendi, erre ugrik a nép, ő megmondja a tutit, de úgy, hogy azt józan paraszti ésszel is meg tudta volna fogalmazni bárki.
süti beállítások módosítása